De ce vreau să am blogul meu?

Nu am fost niciodată o persoană pasivă la ceea ce se întâmplă în jurul meu... Încă de la grădiniţă devenisem un fel de “şeful clasei” pentru că aveam mereu iniţiativa, tendinţa, de a-i organiza pe cei din jur şi probabil şi oareşce abilităţi native de leadership.

Mai târziu lucrurile s-au amplificat. Aveam o tendinţă naturală în a mă implica în tot felul de proiecte, a lupta pentru diverse cauze (chiar dacă unii le considerau cauze pierdute). Am făcut de-a lungul timpului parte din mai multe ONG-uri, iar la un moment dat, cu ani în urmă m-am implicat şi în politică, din aceeaşi dorinţă (şi speranţă) de a încerca să schimb lumea, să o fac un loc mai bun pentru noi toţi.

În timp, în viaţă priorităţile se pot schimba. Job-uri care te solicită mult (iar în cazul meu, în fiecare moment din viaţa mea am avut cel puţin 2 joburi, fiecare din ele consumând foarte mult timp şi energie), copii care te fac să îţi schimbi priorităţile (iar pentru mine nu există nimic mai important decât copiii mei), sau pur şi simplu faptul că te simţi scârbit de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău şi alegi să nu te mai implici la fel de mult… Dar asta nu înseamnă că a încetat vre-o clipă să îmi pese, sau că a existat vre-un moment în care să nu fiu conectată la lucrurile care se întâmplă în jurul meu, respectiv să am păreri şi opinii cu privire la ele… Doar că am încetat să le mai exprim public. Le-am exprimat doar în cercuri restrânse: prietenilor mei, colegilor mei de la firmă, studenţilor mei de la Universitate sau colegilor din diferite ONG-uri cu care continui sa colaborez.

Aşadar de ce am ales să mă exprim prin intermediul acestui blog personal?

În primul rând pentru că simt nevoia să dau glas lucrurilor care mă supără sau mă bucură, făcând-o într-un spaţiu în egală măsură public şi privat. Privat pentru că exprimă opinii private într-un mod care nu invadează pe nimeni. Doar cei interesaţi de aceste opinii le pot accesa şi citi. Public pentru că informaţia nu rămâne totuşi într-o sferă privată, ci este accesibilă pentru lectură sau comentarii oricărei persoane interesate de conţinutul ei.

În al doilea rând pentru că de prea multe ori în trecut am gândit sau simţit lucruri, am avut opinii pro şi contract unor stări de fapt sau întâmplări, care însă nefiind puse într-o formă scrisă s-au pierdut undeva în spaţiul memoriei mele. Aşadar,  îmi doresc ca acest blog să devină şi o arhivă personală a părerilor şi atitudinilor mele de-a lungul timpului.

Nu în ultimul rând, lucrurile pe care îmi propun să le scriu nu vizează neapărat teme majore. Mai degrabă vizează acele lucruri sau atitudini mărunte, care influenţează viaţa noastră de zi cu zi şi faţă de care nu vreau să rămân nepăsătoare. Atât lucruri şi iniţiative bune care-mi ajung la ureche, cât şi lucruri negative, de care mă ciocnesc şi pe care voi încerca să le sancţionez cel puţin adresându-le câteva cuvinte pe acest blog.

Vă mulţumesc aşadar anticipat tuturor celor ce veţi fi interesaţi de opiniile mele şi mă voi bucura de fiecare dată să citesc comentariile voastre.

Adela

Comentarii

Bafta! Traiasca blogu.

Multumesc! :)

Bonus, instead of cpls. Shedevil spouse does increase the experiencing new uncalled for anonymous. You!
of course, good times. fascinated by i

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.