Copii mai triști din 2011...

Anul 2011 începe cu o veste foarte tristă pentru copii. Curtea Constituțională a delarat drept constituțională Legea Educației, spulberând astfel iluziile tuturor celor care mai sperau ca această mare eroare să mai poată fi îndeptată.

O lege absolut neprofesionistă, care printre altele va politiza din rădăcini învățământul românesc, va mutila liceul și va aduce dinnou copiii la școală de la 6 ani, chinuindu-i în spații improprii și categoric nepregătite să ofere condiții propice copiilor de această vârstă.

Nu voi insista pe numeroasele greșeli și abuzuri introduse de această lege. A curs deja multă cerneală pe tema asta... Mă limitez doar la a remarca cum, după angajații din mediul privat, bugetari, pensionari, mame și sugari, poate singurii rămași nepedepsiți până acum de Regimul Băsescu, copiii preșcolari, sunt chemați acum la rândul lor să plătească prețul incompetenței și aroganței Guvernării PDL-UDMR.

Am scris despre prevederea cu privire la mutarea clasei pregătitoare de la grădiniță la școală din momentul în care a fost propusă, aducând argumente pertinente împotriva acestei măsuri: http://www.adelacristea.ro/pd-l-nu-are-7-ani-de-acasa. Dar am sperat până în ultima clipă că această barbarie nu va fi acceptată.

Am scris și despre necesitatea consensului în adoptarea Legii educației și mi-am dorit până în ultima clipă ca reprezentanții puterii să demonstreze măcar o fărâmă de înțelepciune și înțelegere pentru că vorbim despre copiii noștri. http://www.adelacristea.ro/de-ce-e-important-consensul-cu-privire-la-leg...

Dar cinismul, diletantismul și statul clientar par să nu mai aibă nici un fel de limite în România. Așa că, vom începe anul cu un cadou foarte trist pentru copiii noștri: o lege care le va influența negativ atât copilăria cât și viitorul.

Intenționam să scriu azi o analiză despre noile modificări (de ultimă oră!) ale Codului fiscal și noutățile, în mare parte negative, pe care ni le aduce pentru 2011. Dar loviturile aplicate mediului privat mi se par acum neesențiale față de loviturile aplicate cu cruzime chiar copiilor noștri.

Mai avem ceva de distrus și ne-a scăpat???

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.