Cum ne putem schimba în bine orașul?

Cum ne putem schimba în bine orașul?

Aradul a ajuns ca un sat fără stăpân. Clădirile de patrimoniu se prăbușesc peste noi, sportul e în moarte clinică, cultura e un cuvânt desuet, iar parcurile și stadioanele au devenit betoane. La capul acestui cortegiu funerar ne cântă din când în când, pe bani publici, Gheorghe Falcă în duet cu Tinu Veresezan.

E momentul schimbării. Nu una mimată. Una serioasă și asumată. Una totală!

Cum putem face asta?

În primul rând mergând la vot. Statul acasă și datul cu părerea, adesea sporturi naționale nu ajută. Mai degrabă încurcă. În plus, dacă stăm acasă și tăcem, dăm în mod tacit un vot pentru continuarea aceleiași stări de lucruri. 

Argumentul cu “nu merg la vot, pentru că nu am cu cine/ce vota” nu mai ține anul ăsta. Chiar avem ce vota. Avem cel mai fain candidat pe care ni-l puteam dori pentru Arad: inteligent, deschis, onest, atașat de valorile orașului, implicat civic.

Un candidat independent, dar care se bucură de o largă susținere civică și politică. Un om care de 13 ani conduce cu succes o fabrică de automotive și știe ce înseamnă eficiența. Un om care-și iubește și respectă familia. Un om care a dus și câștigat bătălii în zona civică pentru orașul nostru. Un om dispus să lupte pentru a reda Aradului strălucirea de odinioară, pentru a stimula un mediu de business inovativ, pentru a-i convinge pe tineri să se întoarcă după studii acasă. 

Dar Sebastian Bulumac, pentru că despre el vorbesc, nu e doar atât. E mult mai mult. E un om al dialogului, un om care construiește nu dezbină, un om de cuvânt. E un om care și-a respectat toți contra-candidații din campania asta și i-a tratat cu o decență pe care, în opinia mea, unii din ei nu o meritau. E un om care s-a înscris în lupta asta pentru a o câștiga și pentru a ne reprezenta pe noi. Nu pentru a o folosi ca pretext ca să intre în Consiliul Local (ca atâția alții). Sebastian nu e pe nici o listă de consilieri. Nu are nici un fel de alt interes. E cel care și-a asumat în campania asta toate riscurile! Nu doar că nu a cerut, chiar a refuzat o poziție de consilier, ceea ce ne garantează independența sa. 

Nu în ultimul rând, Sebastian e un candidat cu șanse reale de a-l bate pe Gheorghe Falcă. Iar acum e momentul să dăm deopotrivă un vot pozitiv (chiar avem cui) și un vot util. Probabil sunt și alți candidați ok, votabili, dar într-un scrutin cu un singur tur doar unul, cel plasat pe locul 2, îl poate învinge pe cel care de 12 ani în mod sistematic ne distruge orașul. Sebastian e la doar 2 pași în urma lui Falcă și printr-o mobilizare generală (iar eu chiar simt că tinerii vor veni în număr mare la vot de data asta) poate câștiga. Oricât de dur ar suna, dar orice vot dat unui candidat situat de la locul 3 în jos, este un vot acordat indirect lui Gheorghe Falcă. Celor care vor să susțină candidați care s-au înscris în cursa asta doar pentru a-și trage în sus propria listă de partid sau pentru a câștiga un loc în Consiliul Local, le recomand să-i voteze la consiliu, dar să acorde votul lor pentru Primar lui Sebastian. 

Iar dacă tot vorbim despre Consiliul Local, o să spun foarte deschis și care este opțiunea mea pentru asta.

Sunt un elector de dreapta, am fost ani de zile în PNȚCD, am văzut lumea doar în 2 culori, alb și negru. Dreapta sau stânga. Tot ce era dreapta era automat bun, votabil, tot ce era stânga era automat rău, blamabil. În timp, în ani, am învățat că în politică, la fel ca în orice alte domenii, oamenii sunt cei care contează. Ei fac diferența, dincolo de doctrine. În plus, în România am trăit paradoxul unui partid care se auto-intitula de dreapta (PDL) și a făcut praf economia prin supra-taxare și un partid de stânga (PSD) care a promovat cel mai bun cod fiscal (cel mai de dreapta) de până acum. 

Așa că, de ceva vreme am ieșit din blocajul ăsta dreapta-stânga. Mă uit la oameni atunci când votez. La ultimele alegeri parlamentare, pe 2 liste diferite (Senat și Cameră) am votat 2 formațiuni diferite. Pe una USL, pe cealaltă PDL :) Pentru că i-am votat pe oamenii care erau pe listele alea, nu partidele lor. 

La fel voi proceda și acum. Pentru prima dată în viața mea voi vota PSD. În primul rând pentru încrederea și sprijinul pe care i l-au acordat lui Sebastian și pentru faptul că și-au asumat, împreuncă cu el, un program concret și bun pentru Arad. 

Am colaborat în campania asta foarte bine cu echipa de oameni tineri de la PSD Arad, care și-au asumat riscul de a susține un candidat independent, un candidat care de-a lungul anilor a avut adesea poziții foarte critice la adresa lor. Au demonstrat că au învățat multe din lecțiile trecutului, au trecut peste orgoliul de a avea candidat propriu (ei, cel mai mare partid!) și au susținut un om care merita susținut. Nu i-au pus nici un fel de condiții și l-au susținut fără rezerve în toată campania. Au muncit mult pentru el și nu i-au cerut nimic în schimb. Prin asta au câștigat respectul meu. Așa că voi vota lista lor pentru CLM cu toată convingerea. Chiar cu drag :) I-am cunoscut pe aproape toți în campania asta. Sunt mulți medici, profesori, manageri de companii, sportivi de performanță. Sunt oameni care au ce arăta în plan profesional și care chiar vor, asemeni nouă, să facă ceva pentru orașul lor. 

Evident, mai există un motiv pentru care-i votez cu încredere. Un oraș nu se conduce doar de către Primar. Ci de Primar și Consiliul Local. Sebastian are nevoie de o echipă de consilieri care să-i susțină proiectele, care să-l ajute și să-l sprijine. Are nevoie de o echipă care să aducă în consiliu un număr suficient de mare de candidați cât să poată face diferența. Asta nu vor reuși să facă partidele mici. De candidații independenți pentru CLM nu mai vorbim. Ei se pot introduce în Consiliu maxim pe ei înșiși. Evident, pluralismul și diversitatea în CLM sunt bune. Dar cu o caracatiță PDL (travestită acum în PNL), e nevoie de un grup puternic și omogen care să i se opună. Și singurii care au șanse să acceadă în CLM cu un grup important de consilieri sunt PSD.

Evident, vor fi printre prietenii mei (99% din ei cu convingeri de dreapta) oameni care nu vor putea trece peste disputa asta stânga-dreapta. Îi înțeleg (deși sper să aibă încredere și să-mi urmeze alegerea). Am fost și eu multă vreme așa. Ei au opțiunea unui partid local, care recent i s-a alăturat lui Sebastian în această luptă, Mândri că suntem arădeni.  

Sper ca partenerii lui Sebastian să acceadă în CLM cu un număr cât mai mare de consilieri și să-i asigure lui Sebastian o majoritate cu care să poată să-și pună în practică programul. Un Primar fără majoritate în Consiliu are o viață grea. 

Vă aștept duminică la vot în număr cât mai mare! Am simțit foarte multă energie pozitivă în ultimele zile, foarte mulți oameni care până acum nu au votat și care acum au decis să o facă, foarte mulți tineri care au simțit că orașul e al nostru al arădenilor și depinde doar de noi să-l redobândim.

Am văzut mulți părinți și bunici care vor să-și vadă copiii trăind aici, în Arad și știu că Sebastian e cel care poate transforma orașul în așa fel încât lucrul ăsta să se întâmple. Și am vorbit mult cu fiul meu și generația lui. Am vrut să înțeleg ce vor ei, ce simt ei, iar mesajul lor a fost tot unul fără echivoc: “Seba, ajută-ne ca după studii să ne întoarcem acasă!”

E o cauză pentru care merită să ieșim duminică la vot, nu-i așa? :) 

Poziția 9 pe buletinul de vot. Pentru că #9NePasă! 

 

 

Comentarii

https://s8.hostingkartinok.com/uploads/images/2017/10/e45e9af35999d1ab79bc5fc6de9eef2f.jpg

Транспортировка наших уличных комплексов осуществляется как по территории России, так и за ее пределы оборудование для игровой зоны ну и как всегда perfetto sport. Наверху комплекса есть перекладины там можно повисеть взрослому человеку.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.