Despre viitorul Consiliu Local Arad

Despre viitorul Consiliu Local Arad

Ultimii 4 ani ne-au demonstrat cât e de trist să ai un Consiliu Local (la fel de valabilă remarca și pentru Consiliul Județean) dominat de oameni care nu au curajul unei opinii personale, care votează la comanda unui lider de partid, care nu țin deloc cont atunci când votează de nevoile și așteptările arădenilor, respectiv care nu au nici o implicare reală în comunitate.

Îmi doresc un Consiliu Local total diferit de acesta, cu oameni care au curajul propriei opinii, cu oameni responsabili și care nu acționează la comanda cuiva, dar mai ales cu oameni care să fi demonstrat că sunt implicați permanent în viața “Cetății”, cu proiecte concrete și nu doar în perioada campaniei electorale.

În concluzie m-am uitat prin comparație pe listele cu candidați ale formațiunilor care, conform sondajelor existente până în prezent, vor depăși pragul electoral, luând una câte una primele poziții.

 

PD-L (MC-L)

USL

Forța Civică

PP – DD

Gheorghe Falcă

nu are vocația dialogului, este obișnuit doar să domine, să impună, nu pot să mi-l imaginez în “pielea unui Consilier Local”; nici o implicare civică, doar politică

Lia Ardelean

- cu ani în urmă o persoană activă și implicată în comunitate; în ultimii 4 ani însă a lipsit total din Arad, mutându-se la București; nu a participat la niciuna din dezbaterile publice pe teme care acum fac parte din agenda sa electorală; nu a avut nici o reacție la problemele din Arad în ultimii ani; nici un proiect în zona civică în ultimii ani; joacă totul pe cartea “trebuie să ne votați pentru că avem sprijin de la București”; cred că e o persoană mult mai potrivită astăzi la București decât la Arad

Claudiu Cristea

- cel mai activ consilier din Consiliul Local Municipal în ultimii 4 ani. Foarte conectat la toate problemele locale. Cu multiple inițiative și proiecte concrete pe toate temele pe care le are în agendă; implicare civică constantă, în principal ca președinte al Mișcării Arădene, pe tot parcursul ultimilor 4 ani, nu doar în campania electorală; cunoștințe solide de administrație publică și urbanism; integru; singurul care a avut curajul timp de 4 ani să-i țină piept lui Gheorghe Falcă

Cătălin Țițirigă

- nu am auzit niciodată de dl Țițirigă; nu știu să fi avut vreun proiect sau vreo implicare în zona civică până acum

 

Geanina Pistru

actualul viceprimar PD-L; în opinia mea “pălăria a fost prea mare”; nu s-a distins prin nimic altceva decât obediența la adresa actualului Primar; lipsită de prestanța pe care ar cere-o o astfel de poziție; nici o implicare concretă în proiecte în zona civică, ci doar în proiecte ale organizației de partid PDL.

Marin Lupaș

- îl cunosc foarte puțin pe dl Lupaș, deci nu ma pot pronunța; am auzit în general lucruri bune; apreciat în zona sportivă, în special în mediile apropiate UTA-ei

Cosmin Galu

- cel mai activ consilier județean în mandatul trecut; numeroase inițiative, cum ar fi “Salvați Județul Arad”, salvarea aeroportului Arad, etc. Implicare civică constantă prin numeroase proiecte derulate în calitate de viceprședinte al Mișcării Arădene, pe toată perioada ultimilor 4 ani, nu doar în campania electorală. Bun profesionsit; integru.

Ioan Tăutu

- nu am auzit niciodată de dl Tăutu; nu știu să fi avut vreun proiect sau vreo implicare în zona civică până acum

Cătălin Lazurcă

proaspăt membru PD-L; om de cultură, inteligent; din păcate în actuala campanie electorală a fost artizanul majorității atacurilor staff-ului de campanie al actualului primar la adresa celorlalți candidați, activitate care nu-l onorează și care nu se potrivește cu profilul pe care i l-aș fi atribuit până acum; nici o implicare concretă în proiecte în zona civică până la depunerea candidaturii la “3 pentru Arad”.

Florin Galiș

activ în zona politică de foarte mulți ani; poziții constante și de regulă argumentate pe principalele probleme ale urbei; nu cunosc nici o implicare în zona civică, alta decât prin proiectele derulate în sfera politică

Dan Cotuna

antreprenor și manager de succes; bun profesionsit; implicare civică constantă în ultimii ani în calitate de președinte al Consiliului Local Civic și totodată finațator al unui club sportiv; luări de poziții pe principalele teme de pe agenda publică a ultimilor ani

Adela Onica

- nu am auzit niciodată de d-na Onica; nu știu să fi avut vreun proiect sau vreo implicare în zona civică până acum

Și putem continua la fel cu pozițiile 4, 5, 6... etc...

În concluzie, pe listele pentru Consilii avem de toate: buni profesioniști și slabi profesioniști sau cvasi-nevunoscuți, oameni implicați constant în comunitate și oameni cărora interesul pentru Cetate li se trezește doar odată la 4 ani, la câte un scrutin electoral, oameni integri și oameni mai puțin integri, oameni care cunosc bine Aradul și oameni care îl cunosc mai puțin, oameni cărora soluțiile li se vor dicta “de la centru” și oameni pentru care Aradul e mai important decât Bucureștiul.

Ce vom alege fiecare dintre noi ține de valorile noastre personale, de ce anume considerăm important sau nu atunci când îi alegem pe cei care ne vor conduce.

Personal, vreau oameni integri, profesioniști, atașați de valorile Aradului, care nu pot fi dirijați politic și care să se implice constant în viața urbei, nu doar odată la 4 ani. Din fericire pentru mine la acest scrutin electoral alegerea îmi va fi chiar simplă, pentru că i-am găsit pe toți cei care corespund valorilor mele pe o singură listă :)

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.