fiscalitate

Warning: Creating default object from empty value in taxonomy_term_page() (line 33 of /home/ac/d6/html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc).

Dincolo de demagogie. 24 de măsuri pentru relansarea economiei

Dincolo de demagogie. 24 de măsuri pentru relansarea economiei

Economia României e ca un autoturism care se deplasează cu motorul gripat. Se chinuie din răsputeri, are potențial, dar totuși, undeva e o frână pusă care-l blochează din drum.

Măsurile necesare pentru a debloca economia nu sunt deloc complicate, dar vizează câteva reforme profunde, de sistem, respectiv o viziune pe termen lung. Ce ne propunem noi ca țară să fim? Cum “ne vindem” investitorilor locali sau străini pe care vrem să-i convingem că aici e un mediu propice pentru banii lor.

Din păcate acest gen de viziune a lipsit complet și permanent României în ultimii ani. La fel ca în aproape toate domeniile de activitate luăm măsuri punctuale, de regulă reactive, și fără nici un fel de construcție solidă pentru viitor.

Mi-am propus de mult să scriu opinia mea vis-a-vis de “ce e de făcut?”. Dar am fost convisă că aceste măsuri vor veni ca rezultat al analiștilor economici sau a “think tank-urilor” partidelor politice (că doar e campanie electorală, fiecare ar trebui să aibe o viziune serioasă în direcția asta).  mai departe»