Proiectul "Arad, dragostea mea!" revine

Proiectul "Arad, dragostea mea!" revine

"Arad, dragostea mea!", un proiect foarte iubit de copii din școlile arădene, revine într-o nouă ediție începând din luna noiembrie 2010.

Istoricul proiectului

Mișcarea Arădeană a lansat în luna martie proiectul „Arad, dragostea mea!”, un proiect educațional care are ca scop sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.

În cadrul proiectului Mișcarea Arădeană a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv, cu o durată de aproximativ 1 oră și care este destinată în principal orelor de dirigenție. Prezentarea conține în principal elemente cu privire la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare și timp liber, și se bazează pe jocuri și aplicații practice amuzante.

În semestrul II al anului școlar 2009-2010 peste 200 de copii de gimnaziu şi liceu, din diferite școli arădene au luat parte la acest proiect.

Principalii parteneri ai proiectului sunt: Algeco Romania, Ascent Group, Asociaţia Miloş Cristea, Event Solution şi Patiseria Special. Partener media: Agenţia de Ştiri News-AR. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite aici.

Ce noutăţi aduce noul an şcolar?

Din luna noiembrie, Mișcarea Arădeană a reluat acest proiect într-o nouă ediție, destinată anului școlar 2010-2011.

Noua versiune aduce noi jocuri și aplicații practice, informații inedite despre Arad și multe surprize pentru copii.

O altă noutate este faptul că, în noul format, există 2 versiuni ale proiectului: versiunea pentru gimnaziu și cea pentru liceu, cu grade diferite de dificultate și cu un nivel diferit al informațiilor prezentate. În lucru se află deja şi o altă versiune, mult diferită ca abordare, destinată elevilor din ciclul primar.

Datorită numeroaselor solicitări din partea școlilor arădene, Mișcarea Arădeană va organiza în luna decembrie o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect.

Ca iniţiator şi coordonator al acestui proiect, îi invit pe toți cei interesați să devină formatori să mă contacteze.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.